Sosyal Medya

Güncel

"Erdoğan’ın halife olması için bir engel kalmadı"

Yunan Pronews internet sitesi, Erdoğan’ın güçlenmesinin Batılı ülkelerin çıkarlarını tehdit eden bir durum olduğunu söyledi.



Yunan basınında yer alan referanduma ilişkin bir analizde, Erdoğan'ın sahip olduğu yeni yetkilerle Batı'yı endişelendirdiği ve Cumhurbaşkanı'nın önünde halife olmak için bir engel kalmadığı belirtildi.
 
‘Pronews' adlı bir internet sitesinde yayınlanan analizde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın güçlenmesinin Batılı ülkelerin çıkarlarını tehdit ettiÄŸi, bu nedenle Batı'nın endiÅŸeli olduÄŸu ifade edildi.
 
Analizde, “Bu, ErdoÄŸan'ın zaferi. Zira ErdoÄŸan, Türk siyasetinde mutlak iktidarı elde etmesini saÄŸlayacak anayasal deÄŸiÅŸiklikleri yapmak için gereken yetkilere hukuki olarak sahip oldu. Artık ErdoÄŸan'ın önünde halife olmak için bir engel kalmadı” denildi.
 
'KEMALİSTLER KAZANSAYDI, SONUÇTAN MEMNUN OLURLARDI'
 
Seçimde usulsüzlük yapıldığına dair ÅŸikayetlerin beklendik bir durum olduÄŸuna dikkat çekilen analize şöyle devam edildi: “Kemalistler, Türk siyasi tarihinin dışında kalmakla karşı karşıya olduklarını anladılar. Bu nedenle, usulsüzlük olsa da, olmasa da ÅŸikayette bulunacaklardı. Ancak seçimi kazansalardı, sonucu memnuniyetle karşılarlardı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.